Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 juli 2022 | 10:00

Rykte: Remaken av "Knights of the Old Republic" läggs på is

Cheferna på studion Aspyr är inte nöjda med projektet och anser att projektet tagit allt för mycket tid och pengar i anspråk.
För ett tag sedan fick vi veta att det klassiska spelet "Star Wars: Knights of the Old Republic" från 2003 av Bioware ska få en remake av studion Aspyr, ett spel som fortfarande anses vara ett av de allra bästa spelen baserat på "Stjärnornas krig".
 
Spelet är ett rollspel som utspelar sig över 4 000 år innan händelserna i de första filmerna, där du får möta ett gäng intressanta karaktärer, göra avgörande moraliska val och besöka både nya och välbekanta planeter. 
 
Nu rapporterar sajten Bloomberg att utvecklingen av "Star Wars: Knights of the Old Republic" pausas och att det inte är klart att projektet blir av. 
 
 
 
En av anledningarna ska vara att studion inte är säkra på vad som är nästa steg för projektet. Aspyr ska även ha avskedat spelets art director och design director, samt haft ett möte med alla anställda om att "projektet är på paus och att företaget kommer att leta efter nya kontrakt och utvecklingsmöjligheter".
 
Spelet har varit under utveckling av Aspyr i tre år, som köptes upp av svenska Embracer Group förra året. Studion är mest känd för sina nya versioner av "Knights of the Old Republic"-spelen, som Nintendo Switch-versionen av det andra spelet i serien som ska vara omöjligt att klara på konsolen på grund av en bugg.
 
Enligt rapporten från Bloomberg var Aspyr nyligen klara med en demo av spelet, som de skulle visa till sina produktionspartners Lucasfilm Ltd. LLC och Sony Group Corp. Enligt utvecklare som pratat med sajten ska de ha varit peppade och stolta över det de gjort, vilket gjorde att de blev extra förvånade när nyheten kom.
 
 
Chefen på Aspyr ska ha sagt att demot inte representerade vad de var ute efter och att projektet därmed skulle pausas. En annan anledning ska vara att för mycket tid och pengar ska ha lagts på demot och att projektet inte var ekonomiskt gångbart. Enligt en källa ska spelet tidigare varit redo att släppas i slutet av 2022, men att ett mer realistiskt lanseringsdatum är 2025.
 
Nu är det dock oklart om remaken av "Star Wars: Knights of the Old Republic" blir av alls. Spelet är under utveckling till Playstation 5.
 
Vad tycker du om "Knights of the Old Republic"-serien? Såg du fram emot remaken?
| 27 juli 2022 10:00 |