Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 september 2021 | 12:30

Bekräftat: "Star Wars: Knights of the Old Republic" får remake

För länge sedan i en galax långt, långt borta kom det hyllade spelet "Star Wars: Knights of the Old Republic". Nu får det en remake på Playstation 5.
2003 släpptes "Star Wars: Knights Of The Old Republic" av Bioware, som många fortfarande anser vara det allra bästa spelet baserat på "Stjärnornas Krig". 
 
För några månader sedan rapporterade vi att en remake kan vara på gång, som nu har bekräftats under gårdagens Playstation Showcase. Kolla in den läckra trailern nedan. 
 
 
Remaken görs av studion Aspyr, som tidigare har gjort en mobilversion av just "Star Wars: Knights Of The Old Republic" och ett gäng andra spel. 
 
- Vi bygger om det från grunden med den senaste tekniken för att matcha den banbrytande innovationsstandarden som fastställdes av originalet, samtidigt som vi håller fast vid dess vördade historia", skriver producenten Ryan Treadwell
 
 
"Star Wars: Knights of the Old Republic" är ett rollspel som utspelar sig över 4 000 år innan händelserna i de första filmerna, där du får möta ett gäng intressanta karaktärer, göra avgörande moraliska val och besöka både nya och välbekanta planeter. 
 
I spelet tar du dig an rollen som en Jedi som spelaren väljer kön och ansikte till, som kämpar mot den onda Sith-lorden Darth Malak. Spelet fick även en uppföljare kallad "Knights of the Old Republic II: The Sith Lords" och onlinerollspelet "Star Wars: The Old Republic". 
 
När "Star Wars: Knights of the Old Republic Remake" släpps är ännu oklart, men vad vi vet är att det kommer vara exklusivt till Playstation 5 till en början. 
 
Spelade du originalet när det begav sig? Vad tror du om en remake? 
| 10 september 2021 12:30 |