Spel

Skribent

Anders Eklöf

28 maj 2022 | 08:22

Äventyret fortsätter i spelet "Star Wars Jedi: Survivor"

Cal Kestis är tillbaka i uppföljaren till spelet "Star Wars Jedi: Fallen Order" från 2019.
Electronic Arts och Respawn Entertainment har utannonserat uppföljaren till spelet "Star Wars Jedi: Fallen Order" från 2019, som heter "Star Wars Jedi: Survivor".
 
Spelet släpps till Playstation 5, Xbox Series S/X och PC under 2023. Här kan du se en första teaser av den efterlängtade fortsättningen på Cal Kestis äventyr.
 
 
 
"Star Wars Jedi: Survivor" utspelar sig fem år efter händelserna i föregångaren, som utspelade sig efter att kejsaren tog över galaxen i "Star Wars Episode III - Revenge of the Sith". Där fick vi följa den unga jediriddaren Cal Kestis, som jagas av imperiet på sitt uppdrag att återställa den gamla jediordern.
 
Den här gången måste Cal ligga steget före imperiets jakt när han börjar känna tyngden över att vara en av de sista jedierna i galaxen. Tillsammans med sin robotkompis BD-1 kommer han att möta och alliera sig med en mängd unika och intressanta karaktärer på sin resa.
 
Respawn Entertainment skriver att "Jedi: Survivor" kommer att utöka seriens dynamiska strider på nya och innovativa sätt, samt att Cal kommer lära sig nya färdigheter och utöka sin koppling till kraften.
 
- Även innan vi var klara med "Jedi: Fallen Order" hade vårt team en vision om hur vi skulle fortsätta äventyret för Cal, BD och besättningen i uppföljaren. Den här gången jobbar vi nära Lucasfilm Games för att bygga vidare på arvet från föregångaren. Vi utnyttjar avancerad teknik för att skapa mer dynamiska strider och en filmisk berättelse för att utöka Cals berättelse när han mognar och överlever under de mörka tiderna, säger Respawn Entertainment-chefen Stig Asmussen.
 
 
När "Star Wars Jedi: Fallen Order" kom gav vi spelet betyget 3 av 5, med orden " att få utforska mer av Star Wars-galaxen på egen hand är kul och lockande, inledningsvis, tills man inser att spelet inte bjuder på några som helst överraskningar.". 
 
Förutom "Star Wars Jedi: Survivor" är andra spel som utspelar sig i en galax långt, långt borta på gång, som "Star Wars: Eclipse" av Quantic Dream ("Detroit: Become Human") och ett spel med en öppen värld av svenska Massive Entertainment.
 
Vad tyckte du om "Star Wars Jedi: Fallen Order"? Ser du fram emot uppföljaren?
| 28 maj 2022 08:22 |