Spel

Skribent

Vanja Tomin

19 april 2022 | 22:20

Skaparen bakom Uncharted jobbar på ett nytt Star Wars-spel

Ett nytt Star Wars-spel är på väg från en av spelvärldens mest hyllade skapare. Stort fokus kommer ligga på den originella Star Wars-berättelsen.
Skydance New Meda har påbörjat ett spännande samarbete med Lucasfilm Games. På starwars.com går det att läsa att Skydance New Media tillkännagivit ett samarbete med Lucasfilm Games för att utveckla och producera ett narrativt action-äventyrsspel med en originalhistoria i Star Wars-galaxen. Bakom Skydance New Media är den prisbelönta författaren och regissören Amy Hennig, en legend inom spelindustrin med kända titlar som "Legacy of Kain", "Jak och Daxter" och "Uncharted".
 
 

Interaktiva berättelser

 
"Jag har ofta beskrivit hur jag såg Star Wars från 1977 och hur den filmen omprogrammerade min 12-åriga hjärna och formade mitt kreativa sinne och min framtid för alltid", säger Amy Hennig. "Jag är glad över att få jobba med Lucasfilm Games igen för att berätta interaktiva historier i den galax som jag älskar.
Vicepresident hos Lucasfilms Game, Douglas Reilly, säger: "Teamet hos Skydance New Media har en vision om att skapa en driven berättelse som engagerar och är ett interaktivt underhållande spel, vilket gör detta samarbete väldigt spännande. Vi jobbar hårt med deras team av erfarna och talangfulla utvecklare, och vi ser fram emot att dela mer med Star Wars-fans när tiden är mogen.”
 

Relativt ny spelstudio med stor potential

 
Amy Hennig anslöt till Skydance New Media år 2019, spelstudion har som mål att skapa realistiska och interaktiva spelupplevelser för både traditionella spelplattformar och nya streamingtjänster. Studion fokuserar på att designa spel som är tilltalande, inbjudande och tillgängliga för en global publik. Studion består av flera olika spelutvecklare med årtionden av AAA-erfarenhet av action- och äventyrsspel, men studion har också kreativa konsulter från filmvärlden.
 
 
Detta är det andra stora projekt som tillkännages från spelstudion, i slutet av 2021 tillkännagav studion ett samarbete med Marvel Entertainment för att skapa ett helt nytt spel med en originell berättelse och deras egna unika syn på populära Marvel-karaktärer.
 
 
Amy Hennig var tidigare anställd hos Electronic Arts, där hon arbetade på ett namnlöst Star Wars-projekt känt som "Project Ragtag". Projektet skulle vara i stil med "Uncharted"-spelserien, men försenades för att sedan ställas in helt.
 
Flera Star Wars-titlar är för närvarande under utveckling, inklusive tre under Electronic Arts-ägda Respawn Games, ett spel som utvecklas av Ubisoft, en remake av "Star Wars: Knights of the Old Republic" och Quantic Dreams High Republic-spel "Star Wars: Eclipse".
 
Amy Hennigs Star Wars-spel har inget releasedatum än. 
 
Vilka av spelen ser du mest fram emot; Star Wars eller Marvel? 
| 19 april 2022 22:20 |