RYKTE

Skribent

Alexander Dunerfors

13 juni 2018 | 17:10

Rykte: Matt Reeves manus följer en yngre Batman

Är Ben Afflecks karriär som den maskerade hämnaren redan över?
DC-fans kan behöva lite goda besked emellanåt, även om det lika ofta blir rykten om oroligheter inom studion.

Den goda nyheten idag är: manuset till "The Batman" är på gång. Matt Reeves ska nyss ha lämnat in den första tredjedelen till Warner Bros att läsa.

Den tråkiga nyheten: hans manus för den fristående uppföljaren följer en ung Batman. Detta enligt THR som antyder att DC och Warner Bros förbereder sig på en framtid utan Affleck som affischnamn.
 
Matt Reeves är känd för "Apornas planet"-filmerna.
 
Liknande rykten om Afflecks avhopp har gått länge. Skådespelaren var först tänkt att skriva och regissera filmen, men lämnade över det ansvaret till Matt Reeves. Redan då väcktes varningsklockor om att han kanske vill hänga in capen för gott.
 
En yngre Bruce Wayne skulle onekligen kunna bidra med lite fräscht blod i DC:s filmuniversum. Men samtidigt känns det som ännu en desperat strategi för en studio som inte riktigt lyckas få ordning på sina blockbusters. Vi har knappt fått lära känna Afflecks karaktär, och många hoppades säkert att se mer av honom.

Hoppet är inte ute tills vi får ett definitivt besked om Ben Afflecks avhopp eller medverkan i "The Batman". De grå slingorna i håret som lagts till på skådespelaren, får iallafall mig att hoppas på en prequel där Affleck själv kan spela en yngre version.
 
 
Fler goda DC-nyheter för fansen är dock att "Wonder Woman"-uppföljaren är under inspelning. Den kommer att släppas hösten 2019 och nyss fick vi de första bilderna.
 
Tror ni att Batfleck kommer tillbaka, eller är det dags att börja leta bland Hollywoods leading men efter en ersättare? Vem kan isåfall bära upp dräkten?
| 13 juni 2018 17:10 |