Spel

Skribent

Anders Eklöf

31 januari 2023 | 22:00

Rykte: Amazon köper "Tomb Raider"-serien för 600 miljoner dollar

Efter planerna på en långfilm om den äventyrslystna gravplundraren har nya rykten dykt upp om ett köp av hela franchisen.
Det händer mycket med Lara Croft och hennes "Tomb Raider"-serie den senaste tiden, då vi bland annat rapporterat att Amazon Prime Video gör en ny spelfilm av franchisen med "Fleabag"-stjärnan Phoebe Waller-Bridge i huvudrollen.
 
Nu har det dykt upp rykten om att Amazon har köpt upp hela "Tomb Raider"-franchisen av det svenska förvaltningsbolaget Embracer Group, som under förra året köpte studiorna Crystal Dynamics, Eidos Montreal och Square Enix Montreal av Square Enix.
 
 
Enligt sajten Gamesradar har Amazon köpt rättigheterna till "Tomb Raider" för en summa på 600 miljoner dollar (cirka 6 miljarder kronor), vilket är deras näst största köp sedan de köpte tv-rättigheterna för "Sagan om ringen: Maktens ringar".
 
Det är oklart om köpet innebär spel, filmer, tv-serier eller om det bara är just film och tv-serier, men den stora summan säger att det mer lutar åt hela franchisen.
 
Vi vet dock att Netflix redan arbetar på en animerad "Tomb Raider"-serie med Hayley Atwell i huvudrollen.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
2018 fick vi långfilmen "Tomb Raider" med svenska Alicia Vikander i huvudrollen, som dock inte får någon uppföljare. I en intervju med TT säger hon att anledningen till det är att just filmbolaget förlorade rättigheterna.
 
- Det var tråkigt för allt arbete vi hade lagt ner, men jag är inte så... Jag går vidare med nya projekt. säger hon till TT.
 
Att Amazon köper "Tomb Raider" ska kanske tas med en nypa salt, men det återstår att se om det hela är sant eller inte.
 
Vad tycker du om "Tomb Raider"-serien?
| 31 januari 2023 22:00 |