Film

Skribent

Erika Jarhed

6 mars 2023 | 14:00

Ryan Reynolds om "Green Lantern"-floppen: "För mycket pengar"

"Det var bara 'låt oss spendera oss igenom det här'. Det var så det var", säger skådespelaren kring fiaskot med filmen "Green Lantern".
2011 fick superhältefilmen "Green Lantern" premiär med Ryan Reynolds i huvudrollen som Hal Jordan, Green Lantern. Filmen blev en stor flopp, både kritikermässigt och ekonomiskt. Nu, 12 år senare, har skådespelaren öppnat upp sig kring varför han tror filmen blev ett stort fiasko till Variety.
 
- Det var helt enkelt för många människor som spenderade för mycket pengar, och när det fanns ett problem så sa man inte: "Okej, låt oss sluta spendera pengar på specialeffekter, tänk på karaktärerna i stället. Hur ersätter vi den här stora spektakelgrejen, som inte fungerar alls, med något som är karaktärsbaserat?" - det tänket fanns inte där.

- Det är ju ett väldigt gammaldags sätt att se på saker. Det var bara :"Låt oss spendera oss igenom det här". Och det var så det var, men det fungerade inte. Samtidigt var det 185 personer som arbetade på den här filmen som alla hade väldigt kul. Det var verkligen roligt att spela in filmen. Men, du vet, att sitta där på premiären och titta på den - herregud. Det var svårt. 
 
De senaste åren har arbetet med en "Green Lantern"-serie varit på gång hos HBO Max. Egentligen skulle serien spelas in under våren 2021, men senast i höstas rapporterades det att serien är tillbaka i ett utvecklingsstadie. Detta för att bland annat showrunnern och manusförfattaren Seth Grahame-Smith valde att lämna projektet.
 
Hur det går för "Green Lantern"-serien nu vet vi ännu inte, men kanske har de lärt sig av tidigare misstag...
| 6 mars 2023 14:00 |