Serie

Skribent

Josefine Krischausky

26 oktober 2022 | 23:00

HBO Max börjar om arbetet med "Green Lantern"-serien

Den kommande DC-serien var redan färdigskriven och redo att spelas in, men ska nu få ett nytt manus, med fokus på karaktären John Stewart.
Vi har vid flera tidigare tillfällen skrivit om den kommande DC-serien "Green Lantern", som har varit under utveckling hos HBO Max sedan 2019. Planen var tidigare att serien skulle spelas in redan under förra våren, men nu ser den istället ut att dröja ett bra tag till. 
 
Enligt nya rapporter från The Hollywood Reporter är "Green Lantern" tillbaka i ett tidigt utvecklingsstadie, och kommer till stor del att byta fokus. Medan det tidigare var tänkt att serien skulle handla om karaktärerna Guy Gardner och Alan Scott, kommer den nu att kretsa kring en annan Green Lantern, nämligen John Stewart.
 
 
Förändringen sker i samband med att Seth Grahame-Smith, som stod som showrunner och manusförfattare för serien och redan hade skrivit klart samtliga avsnitt, ska ha valt att lämna projektet. Skådespelarna Finn Wittrock ("Ratched") och Jeremy Irvine ("Treadstone"), som tidigare hade landat rollerna som Gardner respektive Scott, är i nuläget inte anslutna till produktionen.
 
En person som dock fortfarande är ansluten till serien är Greg Berlanti, som tidigare har skrivit manus till "Green Lantern"-filmen från 2011, och som har varit ombord som producent sedan projektets början. Då beskrev han produktionen som "den största DC-serien som har gjorts", samtidigt som serien förväntades bli HBO Max dittills dyraste, med en budget på omkring 120 miljoner dollar.
 
Från och med nu, när arbetet med "Green Lantern" sätter igång på nytt, förväntas budgeten dock bli lägre än vad som tidigare varit planerat. Vem som skriver det nya manuset, och när serien kan komma att vara redo för inspelning igen, återstår att se. 
| 26 oktober 2022 23:00 |