Klipp

Skribent

Viktor Jerner

19 januari 2016 | 12:00

Ryan Coogler hoppas på mer mångfald bland filmkritiker

Hör honom berätta om sin djupa respekt för yrkesgruppen, de första upplevelserna på Cannes filmfestival och den passionerade kärleken för "En profet".
Om det av någon anledning inte var tydligt innan så är det nu - efter förra veckans Oscarsnomineringar - glasklart att bristen på mångfald i filmvärlden är något som i allra högsta grad behöver diskuteras och bemötas. En som är skicklig på det är Ryan Coogler, regissören bakom mästerliga "Fruitvale Station", den högaktuella Rocky-uppföljaren "Creed" och Marvels kommande "Black Panther".

I klippet nedan hör vi Coogler berätta - på sitt alltid lika härligt avslappnade men ändå passionerade vis - om sina första upplevelser på Cannes filmfestival, mötet med Varietys filmkritiker Justin Chang och sin växande respekt för hela kritikerkåren och dess relevans. Chang fick honom bland annat att få upp ögonen för Jacques Audiards fenomenala "En profet" som blev och fortfarande är en av hans absoluta favoritfilmer. Han avrundar med att ge oss filmkritiker en utmaning, att fortsätta sträva efter mångfald och bredd även i vår bransch. 

Självklart ska vi göra det, Coogler. 


Skulle mer mångfald bland filmkritiker vara ett steg i rätt riktning för hela filmbranschen? 
| 19 januari 2016 12:00 |