Film

Skribent

Erika Jarhed

28 februari 2023 | 15:30

Ruben Östlunds nya film kommer att få dig att lämna biografen

När man ser en Ruben Östlund-film vet man aldrig vad som kommer att hända. Nu beskriver han en scen i sin kommande film som kommer att få biopubliken att lämna.
Årets Oscarsgala närmar sig med stormsteg och alla inväntar nog spänt på hur det kommer att gå för vår Ruben Östlund och hans "Triangle of Sadness". Men nu har han i en intervju med Variety pratat om sin nya film som han beskriver kommer att orsaka den största "lämna-biografen" i Cannes någonsin.
 
- Jag gillar när det finns en risk för publiken, så när du går på bio och ser en Östlund-film så ska du veta att du kommer att bli utmanad på något sätt, säger Östlund till Variety.
 
I maj förra året på Cannes Film Festival avslöjade regissören detaljer kring den nya filmen "The Entertainment System is Down". Till MovieZine sa han att den kommer att utspela sig på ett långdistansflyg och kommer att handla om den moderna människan som är van vid distraktioner från skärmar. 
 
Östlund berättar om en specifik scen han har planerat att ha med i den nya filmen. En ung pojke ber om att få låna sin äldre brors iPad och blir tillsagd av sin mamma att han måste vänta i fem (!) minuter.

- Jag vill utmana publiken. Du stannar hos barnet i realtid. Han tittar i kataloger, lägger tillbaka dem och rastlösheten börjar komma... Och så frågar han sin mamma "Hur mycket tid är det kvar" och hon säger "Nu är det 4 minuter och 45 sekunder kvar, du måste lugna dig".

- Mitt mål är att skapa den största "walkout" i Cannes någonsin. Jag tror att det kommer att bli mer provokativt än något annat våld, eller något störande innehåll. Att bli lämnad med dina tankar, och utmana publiken till att göra samma sak, kommer att bli intressant.
 
Huruvida det blir fem minuter eller längre säger Östlund att han får se...
 
Tror du att du kommer att klara av att se Ruben Östlunds kommande "The Entertainment System is Down"?
| 28 februari 2023 15:30 |