VIDEO

Skribent

Alexander Dunerfors

20 april 2017 | 10:30

Rollen som Batgirl kan gå till en okänd skådespelerska

Joss Whedon berättar varför han inte nödvändigtvis vill sätta ett stort namn i rollen.
"The Avengers"-regissören Joss Whedon har bytt sida. Två succéer hos Marvel gjorde honom utmattad, men inte så att han är klar med superhjältar för evigt. Nu går han över till DC Comics med en planerad film om Batgirl.

Nyheten har fått många att spekulera om vem som kommer få den eftertraktade huvudrollen. En sak är klar, Whedon letar inte nödvändigtvis efter en etablerad filmstjärna.

- Jag har ingen speciell i åtanke. Jag känner att jag får skapa den här karaktären först, jag ska ha en dialog med henne, och sedan får vi se vem som kommer ombord... Jag tvivlar på att det blir ett känt namn. Här handlar det om att hitta Batgirl och sen rollsätta henne.

Whedon säger till Variety att "Batgirl" borde vara ett tyngre namn än skådespelerskan bakom masken. Att hitta en filmstjärna är inte lika viktigt:

- Jag har ingenting emot filmstjärnor. Men man behöver någon som är helt rätt för rollen. Definitivt Vin Diesel, tillägger han skämtsamt (hoppas vi).
 
 
vår egna önskelista med 5 grymma Batgirl-skådespelerskor finns bland andra Jane Levy ("Don't Breathe") och Zoey Deutch ("Why Him?"), men även den mer kända Shailene Woodley. MovieZines läsare har kontrat med förslag som Chloe Grace Moretz och "Guardians of the Galaxy"-aktuella Karen Gillan.
 
Vem vill du se i rollen som Batgirl? Kommentera nedan.
| 20 april 2017 10:30 |