Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

5 januari 2016 | 14:00

Joss Whedon klar med Marvel för evigt

"Avengers"-regissören säger att det var viktigt för honom att gå vidare.
Ett populärt skämt hänvisar till att vi filmnördar råkade ha sönder Joss Whedon under inspelningarna av "Avengers: Age of Ultron". Hur toppar man den första "Avengers" liksom? Whedon har gång efter annan erkänt hur jobbig inspelningen var för honom, och hur svårt det var att jonglera projektets alla karaktärer och historier. Och det verkar som att han är allvarlig med att han är klar med Marvel.

I en Q&A på Oxford Union sa han:

- Jag var lite som Marvels rådgivare ett tag. Jag hade mina fingrar i alla filmer i andra fasen, men sedan var jag tvungen att koncentrera mig helt på "Avengers: Age of Ultron" och jag visste att när jag var klar med den var det tvunget att ta stopp. Så jag tog ett helt slutgiltigt farväl. Inte för att vi inte kom överens med varandra längre men för att jag bara kände: "Jag kan inte mer." Om jag fortfarande hade varit där och sagt: "Här är mina tankar om den här filmen.", så hade jag varit där varje dag. Jag hade inte gjort något annat, för det är en hel del filmer som kommer ut och det är väldigt kul. Det är väldigt lockande det där; när du får chansen att sprida lite magiskt stoft på saker och förbättra dem, och folk faktiskt lyssnar på dig.

Han fortsatte:

- Du vet, jag var en manusdoktor åt Marvel under en lång tid, och att få stora studios att lyssna på en är väldigt sällsynt. Så det var viktigt för mig, personligen, att till slut säga: "Nej. Vi kan fortsätta vara vänner men..."

Joss Whedon lämnade över fas 3 till Joe och Anthony Russo, som snart dundrar ut "Captain America: Civil War", och Whedon själv har gått över till mindre projekt:

- Jag har jobbat med små personliga projekt som jag inte kan beskriva i detalj, men jag kan säga att det är jättesvårt och att jag misslyckas totalt. Och det känns fantastiskt!

Kolla in hela klippet nedan:

| 5 januari 2016 14:00 |