Film

Skribent

Anton Skoglar

17 april 2022 | 09:05

Rollen i "Batman v Superman" som Josh Brolin aldrig fick

Innan "Deadpool 2" var Josh Brolin aktuell att ta över rollen som Bruce Wayne i Zack Snyders "Batman v Superman: Dawn of Justice".
När Zack Snyder annonserade att han skulle göra en "Batman v Superman"-film började det snabbt spekuleras i vem som skulle ta över rollen som Bruce Wayne/Batman. 
 
Henry Cavill skulle återvända som Superman efter att Cavill och Snyder tidigare samarbetat i ”Man of Steel”. Skulle Christian Bale återvända en fjärde gång? Ben Affleck låg bra till, skulle det bli han? Eller kanske Josh Brolin? Brolin gästade nyligen podcasten Happy Sad Confused och bekräftar där att han var en av de som Snyder övervägde till rollen som Batman. 
 
- Det lät intressant för mig (...) Något som är upplagt för att antingen misslyckas totalt eller flyga högt. Jag gillar de oddsen. Är det jag som kommer få filmen att misslyckas?, säger Brolin om ”Batman v Superman: Dawn of Justice” och fortsätter:
 
- Tanken var en äldre, hesare Batman. Det hade ärligt talat varit kul, och kanske nåt jag gör när jag är 80 år. 
 
 
Rollen gick istället till Ben Affleck som, trots kritiken mot filmen generellt, fick mycket beröm (med rätta) för sin porträttering. Och trots att Affleck hoppade av rollen efter ”Justice League” så kommer vi snart få återse honom som Batman i ”The Flash” som har premiär 23 juni 2023. 
 
Brolin gjorde istället succé i Marvels universum som den tidsresande Cable i ”Deadpool 2” och fram för allt som superskurken Thanos i ”Avengers: Infinity War” och ”Avengers: Endgame”. Så det blev ganska så lyckat ändå om ni frågar mig. 
| 17 april 2022 09:05 |