Film

Skribent

Mats Karlsson

6 november 2014 | 13:00

Rolf Lassgård blir "En man som heter Ove"

I Hannes Holms filmatisering av Fredrik Backmans bok.
I Cannes avslöjade Hannes Holm att hans nästa film skulle bli "En man som heter Ove", en filmatisering av Fredrik Backmans bok med samma namn. Nu meddelar Nordisk Film att Holm har nu hittat skådespelaren som ska bli den vresige gubben, nämligen Rolf Lassgård.

- Rolf Lassgård är en av de svenska skådespelare som äger hela det breda registret som krävs för att kunna uttolka Oves värld. Drastisk humor varvas med djupaste sorg i denna varma berättelse om kärlek, storhet och mänskliga tillkortakommanden. Jag har även beundrat Rolf på avstånd i flera år och ser med glädje fram mot ett spännande och förhoppningsvis utvecklande samarbete. Det kommer kort sagt bli skitkul!, säger Hannes Holm.

Filmen handlar om kvarterets vresige ordningsman, 59-årige Ove som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen. Ove är en man som vet att rätt ska vara rätt och man ska hjälpa sin medmänniska och som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Första bilden på Rolf Lassgård som Ove

Inspelningarna av "En man som heter Ove" startar under våren 2015 i Trollhättan och filmen får biopremiär juldagen 2015.
| 6 november 2014 13:00 |