Film

Skribent

Alexander Dunerfors

18 april 2014 | 10:01

"Robopocalypse" väntas bli Spielbergs nästa film

Gona nyheter för oss sci-fi-nördar: Steven Spielberg har inte ställt in apokalypsen!

Inget ont om Señor Spielbergos dramafilmer på senare år (all kärlek till "München"), men det är synd när en så pass häftig science ficton-regissör inte ägnar sig åt science fiction.

Men Spielberg har som bekant länge flörtat med nytt material i "A.I"- och "Minority Report"-genren, i form av "Robopocalypse" om mäsklighetens krig mot maskiner. Filmen har ett i stort sett färdigt manus som ligger och väntar, och med lite tur kan det bli hans nästa projekt.

Källor säger till Variety att robotrullen ligger i täten när Steven Spielberg funderar på sitt kommande drag. Budgeten, som har varit det stora problemet som lade filmen på is till att börja med, är snart satt. Regissören har dessutom redan hittat sin huvudrollsinnehavare i Chris Hemsworth.

Projektet som skulle kunna komma i vägen är det historiska dramat "Montezuma", som Spielberg hittade i vintras. Och han har just skrivit på för ännu ett drama, ett religiöst sådant vid namn "The Kidnapping of Edgardo Mortara" - även om det inte kommer bli hans nästa film, skriver Variety.

Spielbergs "Lincoln" kom år 2012 och regissören ska ha varit ivrig till att ställa sig bakom kameran igen, så vi bör få reda på hans planer inom kort.

| 18 april 2014 10:01 |