Film

Skribent

Richard Hammar

25 mars 2017 | 12:00

Robert Rodriguez kan regissera "Flykten från New York"-remake

Vi har känt till att en ”Flykten från New York”-remake har varit på gång i flera år nu, men behövs den verkligen?
Det ser ut som att en regissör har hittats för remaken av "Flykten från New York", ingen mindre än Robert Rodriguez ("Sin City").

The Tracking Board släppte den exklusiva nyheten att Rodriguez är i förhandlingar med Fox för regissörsstolen till ”Flykten från New York”. Det är inte 100% officiellt ännu, men Rodriguez sägs vara studions främsta val.

Inga ord ännu om vem som kommer ersätta Kurt Russell i rollen som Snake Plissken, dock har rykten och internet nämnt några namn vid flertal tillfällen så som Gerard Butler, Jason Statham och Vin Diesel. 

Även om det kan ibland verka som varje stor hit från 1980-talet har blivit omgjord så finns det flertal kvar som ligger orörda. På ytan verkar Rodriguez som ett naturligt val för jobbet att föra ”Flykten från New York” till ett nytt århundrade, då hans regihistoria är full av tuffa, actionfyllda, ”old-school”-filmer. 

Som sagt är ingen formell affär ännu på plats men det rapporteras att Rodriguez ser fram emot att fortsätta arbeta med Fox. Tidigare anlitades Neil Cross för att skriva och arbeta på manuset för nyversionen av ”Flykten av New York” men mycket lite har bekräftats sen dess.
 
John Carpenter, skaparen av originalet ser ut att vara kvar ombord som exekutiv producent, men man antar hans faktiska medverkan kommer att vara minimal.


Vad tycker ni, behövs en remake av klassikern och har Rodriguez vad som krävs i så fall?
| 25 mars 2017 12:00 |