Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 december 2016 | 07:25

Det här ska nya ”Flykten från New York” handla om

En karaktär ändrar kön, och "Snake" Plisskens riktiga namn avslöjas.
En av 1980-talets stora sci-fi-succéer, ”Flykten från New York”, ska få en remake. Det tog några år men nu har vi äntligen lite mer info kring vad det ska handla om. Många ändringar har gjorts jämfört med originalet. 

John Carpenters kultfilm från 1981 hade Kurt Russell i huvudrollen som Snake Plissken. Hans uppdrag: att rädda presidenten som kraschlandat mitt i New York - nu ett avspärrat och mycket farligt jättefängelse. Filmen utspelade sig i det mycket futuristiska årtalet 1997.

I den nya filmen är världen i kaos, men New York har istället förvandlats till en oas, där allting övervakas av artificiell intelligens. Skurken är en charmerande biotekniker vid namn Thomas Newton. Snake har bara 11 timmar på sig att fånga honom. 

Remaken skrivs av Neal Cross, skaparen av BBC-serien ”Luther”, som också berättar för The Wrap att han bytt kön på en karaktär. Robert Hauk (tidigare spelad av Lee Van Cleef) blir nu Roberta Hauk. 

Och det kanske mest intressanta är att Snake Plissken nu har ett riktigt namn. I det nya manuset kallas han för Colonel Robert “Snake” Plissken.

Nya "Escape From New York" har än så länge varken regissör, rollista eller premiärdatum klart. Det är inte heller känt om Charlie Hunnam fortfarande är aktuell för huvudrollen.


Hur låter detta? Ser ni fram emot att återse Snake på vita duken? Kommentera nedan.
| 2 december 2016 07:25 |