EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

27 oktober 2023 | 09:00

Robert Gustafsson tar över ikoniska rollen i Jönssonligan: "Ett uppdrag som hedrar och skrämmer"

EXKLUSIVT: ”Detta är ett uppdrag som både hedrar, kittlar och skrämmer” säger skådespelaren.
Jo men visst hade många av er redan gissat rätt. Det var Robert Gustafssons röst som sa den klassiska repliken i det första korta teaser-klippet ur nästa "Jönssonligan"-film.
 
Idag kan vi bekräfta att stjärnan från "Hundraåringen" och "Ture Sventon" (bilden ovan) tar över den ikoniska rollen som Charles-Ingvar "Sickan" Jönsson. Den har gått i arv från Gösta Ekman till Simon J. Berger och nu senast Henrik Dorsin i 2020 års reboot.
 
Julen 2024 är "Jönssonligan" tillbaka i helt ny skrud igen. Och Robert Gustafsson är taggad på uppdraget:
 
- Detta är ett uppdrag som både hedrar, kittlar och skrämmer. Underbart helt enkelt. Att nu få plocka det mest älskvärda ur dessa klassiska karaktärer och skapa nya, men ändå gå tillbaka till själva essensen av denna liga som svenska folket tagit till sina hjärtan, säger skådespelaren.
 
Resten av ligan gestaltas av Jonas Karlsson, Jennie Silfverhjelm och Anders Jansson. Regissör Eddie Åhgren ("Solsidan") hoppas att hitta tillbaka till originalfilmernas ton och känsla med en film gjord för hela familjen.
 
- Sickan har en plan, en liga och en kupp … Vad mer att önska till den svenska biopubliken för julen 2024 än den smällkaramellen!, säger Yaba Holst från produktionsbolaget SF Studios.
 
 
 
"Jönssonligan" har biopremiär i Sverige julen 2024.
| 27 oktober 2023 09:00 |