Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 juni 2020 | 13:45

"Riverdale"-skaparen svarar på Vanessa Morgans kritik mot serien

Roberto Aguirre-Sacasa: "Vi hör Vanessa. Vi älskar Vanessa. Hon har rätt."
Vi rapporterade häromdagen om hur "Riverdale"-stjärnan Vanessa Morgan riktade skarp kritik mot media i stort, men även mot manusförfattarna bakom hennes egen serie
 
Morgan anslöt till "Riverdale" under den andra säsongen som karaktären Toni Topaz - och klev in i en av seriens huvudroller säsongen därefter. Trots det har man fortfarande inte fått veta något om hennes karaktärs familj eller bakgrundshistoria ännu, något skådespelerskan efterfrågat i flera års tid. Sedan den afroamerikanska skådespelerskan Ashleigh Murray lämnade serien för en roll i "Katy Keene"-spinoffen har Morgan varit den enda svarta skådespelerskan med en betydande roll i "Riverdale".
 
Roberto Aguirre-Sacasa, skaparen bakom "Riverdale", "Katy Keene" och "Chilling Adventures of Sabrina", har via ett inlägg på Twitter nu svarat på kritiken mot serien.
 
 
- Vi hör Vanessa. Vi älskar Vanessa. Hon har rätt. Vi är ledsna över detta och lovar nu er samma sak som vi lovat henne. Vi ska bli bättre på att hedra henne och karaktären hon spelar. Det samma kommer att gälla för alla våra andra skådespelare och karaktärer av olika etnicitet. Förändring sker och kommer fortsätta att ske. "Riverdale" kommer bli större, inte mindre. "Riverdale" kommer att vara en del av rörelsen, inte utanför den.
 

Läs också: 8 filmer och serier som skildrar ett splittrat Amerika

 
Tror du att fler film- och tv-skapare kommer att tänka till extra kring representationen av ens karaktärer? Kommentera gärna nedan!
| 5 juni 2020 13:45 |