Serie

Skribent

MovieZine

3 juni 2020 | 10:30

”Riverdale”-skådisen Vanessa Morgan riktar kritik mot serien

”Jag är trött på hur svarta människor skildras i media.”
”Riverdale”-skådespelaren Vanessa Morgan är frustrerad över hur Hollywood, och hennes egna tv-serie, hanterar svarta skådespelare och rollfigurer. En rad tweets som släpptes under tisdagen har under natten fått stor spridning på amerikanska nöjessajter som TV Line.

”Jag är trött på hur svarta människor skildras i media, trött på att vi är bovar, farliga eller arga och läskiga. Trött också på att vi ska vara platta sidekicks till de vita huvudrollerna. Eller bara användas i annonser för att visa mångfald, men inte faktiskt i själva serien”, skriver Vanessa Morgan.
 
 
Skådespelerskan klev in i rollen som Toni Topaz under säsong 2, men visar besvikelse över att inte få mer att göra. Hon riktar även en känga mot ”Riverdales” skapare och manusförfattare: ”Synd att jag är den enda svarta huvudrollen men jag får också minst betalt.”
 
 
Vanessa Morgan ansluter sig till en växande skara Hollywood-skådisar som tröttnat på sin situation och kräver en förbättring. I vintras berättade "Aladdin"-stjärnan Mena Massoud om hur tufft det är att få roller som icke-vit skådespelare.
| 3 juni 2020 10:30 |