Film

Skribent

MovieZine

4 december 2019 | 12:00

Mena Massoud har svårt att få roller efter "Aladdin"

Han gör huvudrollen i en av årets största biosuccéer. Trots det har Mena Massoud inte fått komma på en enda provfilmning.
Disneys remake "Aladdin" har blivit en av årets mest inkomstbringande filmer, och introducerade världens biopublik för Mena Massoud.

Den 28-årige egyptiske skådespelaren, numera bosatt i Kanada, har också synts i "Jack Ryan" på tv, och medverkar i kommande dramaserien "Reprisal". Men om någon trodde att rollerna skulle rasa in efter "Aladdin", så berättar han att det är iskallt på den fronten.

- Jag är trött på att hålla tyst om det. Jag vill att folk ska veta att det inte bara är en dans på rosor när man gör något som "Aladdin". "Han måste ha tjänat miljoner, han måste få alla möjliga erbjudanden..." Inget av det stämmer. Jag har inte fått en enda audition sedan "Aladdin" kom ut, säger han till The Daily Beast.
 
 
Mena Massoud har skådespelat i tio år, och är tacksam för sitt stora genombrott med Will Smith vid sin sida.

Men hans kommentarer är en trist påminnelse på hur få roller som Hollywood har att erbjuda icke-vita skådespelare. Själv vill han inte skylla på någon eller något, utan ber bara om att få visa vad han går för:

- Folk kan inte fatta det, de har sina förutfattade meningar. Och här sitter jag: "Aladdin" har just dragit in en miljard dollar, kan jag åtminstone få provfilma? Jag förväntar mig inte att få spela Batman, men kan jag åtminstone få en chans?

I en intervju med MovieZine i våras berättade Mena Massoud om att han gärna skulle spela superhjälte:
 
| 4 december 2019 12:00 |