Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 april 2020 | 16:45

"Riverdale"-skaparen gör Quibi-serie om tonåringar på 80-talet

Roberto Aguirre-Sacasa, skaparen bakom "Riverdale" och "The Chilling Adventures of Sabrina", tar sitt nästa projekt till Quibi.
Roberto Aguirre-Sacasa är för närvarande aktuell med den första säsongen av "Katy Keene" på CW, men har även skapat de populära ungdomsserierna "Riverdale" och "The Chilling Adventures of Sabrina". Nu rapporterar CBR att Aguirre-Sacasas nästa projekt kommer att landa hos den nya streamingtjänsten Quibi. 
 
Den nya serien kommer att baseras på teaterpjäsen "Good Boys and True" som skrevs av Aguirre-Sacasa 2009. Serien kommer att utspela sig under hösten 1988 och följa sex olika individer som förs samman när ett videoband hittas på en skola. Med tanke på att Quibi försöker att bli kvalitetsalternativet till tjänster som Snapchat, Tiktok och YouTube, kommer troligtvis Aguirre-Sacasas förmåga att skapa lyckade ungdomsserier vara en bra tillgång för Quibi (vars målgrupp är något yngre än konkurrenternas). 
 
Den lite annorlunda streamingtjänsten Quibi, som i nuläget enbart fungerar på mobiltelefoner och surfplattor med avsnitt på högst 10 minuter vardera, har sedan lanseringen i början av april hittills lockat nästan 2 miljoner prenumeranter. Tjänsten erbjuder nya användare 90 dagar gratis (om man tecknar upp sig innan den 30 april).
 

Läs också: De 5 konstigaste programmen att se på Quibi

 
Har du givit Quibi en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 14 april 2020 16:45 |