Skribent

Alexander Kardelo

14 april 2020 | 08:00

Så många laddade ner Quibi första veckan

Nya streamingappen går något bättre än förväntat - men är långt ifrån en snackis.
En ny spelare gav sig in i streamingkriget förra veckan, då Quibi lanserades. Först var den tänkt att bara släppas i USA, men Quibi finns tillgänglig i Sverige och bjuder på en gratis provperiod på 90 dagar.

Med det i åtanke är det kanske inte helt imponerande siffror när veckan summeras. The Verge berättar att appen har laddats ner av 1.7 miljoner användare.

Det är ändå något bättre än vad experterna förutspådde (1-1.5 miljoner), men långt ifrån en rival som Disney, vars nya streamingtjänst fick 10 miljoner prenumeranter på releasedagen. Vi har också fått veta att användarna i snitt är i tidiga 30-årsåldern, och att Quibi har originalprogram som räcker till åtminstone november.

Quibi skiljer sig från andra streamingtjänster då den är utvecklad för tittande i mobilen, ”på språng” - exempelvis på vägen till jobbet eller skolan. Avsnitten är tio minuter långa och nya släpps varje dag.

Kritiken från användare har främst handlat om att det inte finns någon möjlighet att titta på tv:n, men det är en funktion som är på gång enligt vd:n Meg Whitman: ”Vi kommer dit, men det var aldrig tänkt vid lanseringen. Hade vi vetat om COVID hade vi kanske tänkt om.”
| 14 april 2020 08:00 |