Film

Skribent

Mats Karlsson

18 maj 2013 | 22:01

Ridley Scotts "Exodus" kommer i december 2014

Filmatiseringen om den bibliske profeten Moses ser ut att bli Scotts nästa projekt.

För ett år sedan avslöjade Ridley Scott att han planerade att göra en film om Moses, men när den skulle bli av var inte spikat. Nu har Fox lagt in ett premiärdatum för "Exodus" och det blir i december 2014. Det skulle betyda att det blir Scotts nästa projekt efter "The Counselor".

Det är en filmatisering om den bibliske profeten Moses som enligt sägnen delade Röda Havet. Det som gör projektet ändå mer intressant är man uppvaktar Christian Bale för att spela huvudrollen, men än har inte Bale skrivit på papperen. Scott berättade för ett år sedan vad som lockade honom med Moses:

- Det som intresserar mig med Moses är inte det uppenbara som alla redan känner till. Det är saker som hans relation med Ramses II (egyptisk farao). Ärligt talat lyssnade jag dåligt i skolan när jag fick berättelsen om Moses berättad för mig. Några detaljer i hans liv är exceptionella, berättade Scott.

Men det är inte det enda projektet som Scott har liggande på skrivbordet. Han har även uppföljare till "Blade Runner" och "Prometheus" och frågan är vilken av projekten som han lägger åt sidan.

| 18 maj 2013 22:01 |