Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 juni 2022 | 20:00

HBO Max skrotar Ridley Scotts "Raised by Wolves" efter två säsonger

Den påkostade sci-fi-serien som har utspelat sig på den avlägsna planeten Kepler-22b var en av HBO Max mest populära serier efter den första säsongen.
När "Raised by Wolves" hade premiär under 2020 så gav HBO Max snabbt grönt ljus för en andra säsong. Faktumet att Ridley Scott ("Alien", "Blade Runner") själv hade varit med och både regisserat och skapat sci-fi-serien lockade med andra ord en hel del tittare. Nu rapporterar däremot Variety att HBO Max har valt att inte ge serien en tredje säsong, vilket betyder att "Raised by Wolves" nu skrotas. 
 
Handlingen i första säsongen utspelade sig drygt 100 år in i vår framtid, på planeten Kepler-22b. Mänskligheten har delats upp i antingen troende eller ateister, där ett världskrig slutligen förstörde vår hemplanet när ateisterna förlorade - överlevarna som blev kvar tvingades ge sig iväg på "arkar" påväg mot nya planeter. Vi tittare får däremot framför allt följa två androider, Mother och Father, som har programmerats av en ateist att uppfostra ett gäng barn till ateister.
 
Den andra säsongen började sändas i början av februari i år och lyckades däremot aldrig slå igenom på samma sätt som den första säsongen gjorde. Vilket nu alltså har resulterat i att det inte kommer att komma någon avslutning på serien.
 
 
Den svenska skådespelaren Matias Varela, som spelade en av seriens huvudroller, berättade i en intervju med MovieZine inför den första säsongen att skaparna hade förhoppningar på att få göra många fler säsonger. Tyvärr blev det bara en ytterligare säsong.
 

Läs också: Vampyrserien "Legacies" och 13 serier till har skrotats under natten

 
Hade du velat få fler säsonger av "Raised by Wolves"? Kommentera gärna nedan!
| 3 juni 2022 20:00 |