Serie

Skribent

MovieZine

5 mars 2024 | 22:00

"Bland det roligaste som finns på Netflix!" Här är svenskarnas nya favoritserie

En förklädd utomjording framkallar gapskratt hemma i tv-sofforna.
Netflix har just plockat in en skön ny komediserie, och svenska tittare är inte sena att nappa. Efter bara några dagar på streamingtjänsten har "Resident Alien" klättrat upp på tittarlistan och är idag nummer 1 som den mest sedda serien i Sverige.
 
"Family Guy"-producenten Chris Sheridan står bakom serien och sci-fi-nördarnas favorit Alan Tudyk ("Firefly", "Rogue One") spelar huvudrollen som en utomjording som kraschlandar på jorden. Hans uppdrag var att utrota mänskligheten, istället förklädd han sig till en småstadsläkare och blir Dr. Harry Vanderspeigle.
 
 
En genremix av dramakomedi, sci-fi och mysterium utlovas i de tio avsnitt som nu finns tillgängliga på Netflix.
 
"Resident Alien" har tidigare visats i Sverige på Comhem Play+ och Starzplay. Gissningsvis når den nu en mycket bredare publik. I MovieZines populära Facebookgrupp Bäst på Netflix är serien varmt omtalad:
 
"Den alltid lika fantastiske Alan Tudyk fullkomligt briljerar i rollen som en utomjording som kraschlandat på jorden, där han med stor möda försöker smälta in bland människorna. När han blir indragen i en mordutredning börjar problemen avlösa varandra med hysteriskt roligt resultat" tipsar en medlem i gruppen.
 
"Bland det roligaste som finns på Netflix" och "ett måste för alla sci-fi-fans" lyder andra omdömen.
 
 

"Precis min humor!"

 
"Tittar just nu, började igår och har snart sett hela säsongen. Sjuk humor och helt klart sevärd" skriver en person. Fler kommenterar på samma spår:
 
"Den är precis min humor! Lättsam, rolig, lite allvar, knäpp. Han som har huvudrollen gör den så bra! Garvar i varje avsnitt!"
 
"Har sett 7 avsnitt hittills! Bästa serien på länge!! Helt sjuk ju!"
 
 
"Sett den tidigare på annan kanal. Riktigt kul grepp och huvudpersonens tafatta försök att vara människa är ju kul."
 
"Den är helt fenomenal!!! ÄLSKAR DEN! Miljön, karaktärerna! Men framför allt! Hans skådespeleri!! Så guld!!"
 
"Jag har tjatat om den till mina vänner. Typ "Tredje klotet från solen" möter "The Day Earth Stood Still".
 
"Riktigt rolig serie och den blir ännu bättre framåt säsong 2."
 

Det finns ytterligare två säsonger att se fram emot

 
Även i USA har Netflix just plockat upp "Resident Alien" från den mindre, nischade kanalen Syfy. Och den amerikanska publiken reagerade ungefär likadant som den svenska - serien har fått nytt liv och en ny fanskara, skriver Denver Post. Skådespelaren Alan Tudyk kommenterar:
 
- Vi har alltid funnits hos Syfy och det var toppen. Men pandemin och manusförfattarnas strejk förändrade hur serier släpps. Att få ut de två första säsongerna på Netflix ger oss chansen att få fler att se och gilla serien.
 
 
Svenska Netflix visar än så länge bara den första säsongen. I USA rullar just nu säsong 3. Det är oklart när resterande avsnitt blir tillgängliga även för oss. Men enligt några som redan smygtittat på annat håll tappar "Resident Alien" möjligen något av sin styrka:
 
"Säsong 1 var faktiskt oväntat rolig. Inte superkul men man drog på smilbanden ibland. Däremot var säsong 2 riktigt usel tyvärr. Blev en väldigt barnslig och intetsägande säsong" tycker en tittare.
 
 
Se trailern till "Resident Alien" nedan:
 
| 5 mars 2024 22:00 |