Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

6 mars 2024 | 08:00

”Mer än 40 vågade sexscener” - Netflix nya drama tar strypgrepp om vuxenfilmen

Den italienske porrskådisen Rocco Siffredi bör vara en av branschens mest kända namn. Idag släpps "Supersex", tv-serien om hans liv, på Netflix.
"Supersex" följer den porrstjärnan Rocco Siffredis liv från barndomen till porrbranschen, och skildrar hur han blir en av de största, bäst betalda och mest inflytelserika manliga stjärnorna.
 
Siffredi har själv varit nära inlandad i arbetet med serien, som är skapad av Francesca Manieri - en självbeskriven militant feminist. När hon fick frågan trodde hon först det var ett skämt, men accepterade tack vare möjligheterna, säger hon till Variety.
 
- Jag sa till mig själv att om kvinnor får chansen att fördjupa sig i maskulinitetens hjärta - med all dess dysfunktionalitet och potentiella toxicitet, eller till och med dess kraft - och vi tackar nej, då kan vi inte skylla på någon längre.
 
Om någon trodde "militant feminism" betyder inga eller tillbakahållna sexscener, är det dags att tänka om. Alessandro Borghi, som spelar Rocco Siffredi i vuxen ålder, säger att han har ungefär 40 eller 50 sexscener som tänjer på gränserna. Däremot var det viktigt att varje scen hade en poäng.
 
- Att varje scen som har att göra med sex, med porr, alltid innebär en ny narrativ vändning för karaktären. Det handlar aldrig om att man vid den punkten i berättelsen behövde slänga in lite sex för publikens skull.
 
Large 0f95b6847670a70648b0e167e713b874 supersex 104 unit 00608rc
 
På frågan om det finns någon moral i serien, om det kan få tonåringar att inse skillanden mellan porr och riktig sex, svara Rocco Siffredi att serien kan hjälpa fans förstå vem han är och var han kommer från. Men också att vad som krävs för att bli en porrstjärna och att det inte är så enkelt.
 
- Porr är ett mycket tufft jobb, det är ett kall. Jag säger alltid till killarna: "Om ni vill göra det här för att ni är arbetslösa och behöver tjäna pengar, så kommer det inte att fungera." För att arbeta med sex är det värsta du kan göra i ditt liv. Och jag är den mest kvalificerade personen att säga detta.
 
"Supersex" finns tillgänglig för streaming på Netflix från och med idag.
 
 

Läs också: Populära porrsajten släpper topplista för 2023: Här är vad svenskarna går igång på

 
| 6 mars 2024 08:00 |