Film

Skribent

Alexander Dunerfors

7 juli 2017 | 10:00

Regissör klar för ”The Grudge”-reboot

Nicolas Pesce skrämde världen med den hyllade independent-skräckisen ”The Eyes of My Mother”.
Den japanska förbannelsen kommer hemsöka Hollywood ett tag till. Det är snart dags för en reboot av ”The Grudge”, och studion Ghost House Pictures har fångat en regissör.

Deadline skriver att det blir Nicolas Pesce som får hålla i tyglarna. Pesce gjorde en uppmärksammad debut häromåret med ”The Eyes of My Mother”, som hyllats på filmfestivaler runt om i världen. Hans nästa film är ”Piercing”, en psykologisk thriller med Mia Wasikowska i huvudrollen.

Originalet (eller ”originalet”) - amerikanska ”The Grudge” från 2004 med Sarah Michelle Gellar - kostade 10 miljoner dollar att spela in och drog in 187 miljoner världen över. Den var en av filmerna som banade vägen för en ny skräckväg av lågbudgetrysare som blivit stora biosuccéer.
 
Filmen byggde i sin tur på japanska snackisen "Ju-On: Förbannelsen" från 2002, båda regisserades av Takashi Shimizu.
 
 
Och på tal om reboots var det inte längesen som ”Rings” gick upp på biograferna. Den tredje filmen i serien kostade 25 miljoner dollar att spela in, och tjänade ihop ”bara” 83 miljoner världen över. Det kan ju vara så att skräckfans hellre ser nya och mer originella historier.
 

Gillar du asiatisk skräck? Kolla in vår topp-30-lista!

 
Hur känns tanken på en ny "The Grudge": hiss eller diss? Kommentera nedan.
| 7 juli 2017 10:00 |