Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 februari 2020 | 09:00

Streamingkriget: Nya tjänsten Quibi släpper sina första trailers

Det har blivit dags att lära sig ett nytt ord: "Jag kommer om en Quibi... alltså, om mindre än tio minuter".
Det har snackats om det stora streamingkriget sedan det blev klart att Disney+, Apple TV+, Peacock och HBO Max alla skulle börja utmana de redan stora streamingtjänsterna Netflix och Amazon Prime, alla med lanseringsdatum under loppet av ett halvår.
 
Under samma period kommer även Quibi (förkortning för Quick Bites), som troligtvis är den mest annorlunda storsatsningen bland de nya streamingtjänsterna. Den nya tjänsten fokuserar nämligen på material som endast kommer att gå att se i en mobiltelefon, där alla avsnitt är tio minuter som längst.
 
Man har dessutom spelat in alla sina serier på ett sätt (som de kallar för Turnstyle-funktionen) som ska göra det möjligt att byta från att hålla mobiltelefonen i ett horisontellt till vertikalt läge (medan du tittar) - och hela tiden känna att du ser avsnittet i det läge det var tänkt att du skulle se det i.
 
 
Under den kommande Super Bowl-finalen kommer man att köra ut trailern här ovan, för att få folk att höra talas om tjänsten. En reklamplats som kostar ungefär 54 miljoner kronor för 30 sekunder, så det är väl ett tecken om något att den här "lilla" tjänsten satsar stort.
 
För alla som har anmält förhandsintresse till appen så har man även fått länkar till 3 av de totalt 50 Quibi-seriernas, som kommer att finnas tillgängliga vid lanseringen i april, trailers. Under det första året kommer antalet Quibi Originals att växa till 175 stycken (cirka 8500 avsnitt), med ungefär 3 timmar nytt material per dag.
 

"The Fugitive" - actionserie med Kiefer Sutherland och Boyd Hobrook.

 
 

"Flipped" - komediserie med Will Forte, Kaitlin Olson, Andy Garcia och Eva Longoria.

 
 

"Elba Vs. Block" - realityserie med Idris Elba och Ken Block.

 
 
Det här är givetvis bara ett axplock av vad som kommer att finnas tillgängligt vid lanseringen, genom att låta seriernas skapare själva äga innehållet (men skaparna måste låta det ligga på Quibi i 2 år innan de får sälja det vidare hur de vill) så har man lyckats locka till sig mängder av stora namn inom film och tv-branschen:
 
Steven Spielberg, Guillermo del Toro, Russo-bröderna, Sam Raimi, Paul Feig, Dwayne Johnson, Liam Hemsworth, Sophie Turner, Doug Liman, Rachel Brosnahan, Christina Ricci, Kiefer Sutherland, Peter Farrelly, Antoine Fuqua, Laurence Fishburne, Lorne Michaels, Seth Myers, Tyra Banks, Lena Waithe, Jennifer Lopez, Anna Kendrick, Darren Criss, Don Cheadle, Idris Elba, Chrissy Teigen, Catherine Hardwicke, Dave Franco, Zac Efron, Corey Hawkins, Kevin Hart och Bill Murray är bara några av de större namnen som har knutits till en rad olika Quibi-projekt.
 
Quibi släpps den 6 april i USA, det är ännu oklart när tjänsten släpps utanför landet. Tjänsten kommer att kosta mellan 5-8 dollar, beroende på om man vill ha med eller utan reklam.
 

Läs också: Allt du behöver veta om den nya streamingtjänsten Quibi

 
Är du sugen på att ge Quibi en chans under året? Vad tyckte du om tjänstens första trailers? Kommentera gärna nedan!
| 1 februari 2020 09:00 |