Skribent

Alexander Kardelo

10 januari 2020 | 10:00

Nya streamingtjänsten Quibi vill låta oss titta vertikalt

Är mobiltittande i det stående formatet tv-seriernas framtid?
Flera nya streamingtjänster kommer lanseras under 2020, och en av de största (eller minsta, beroende på hur man ser det) lär bli Quibi.

Vi har tidigare skrivit om hur Quibi satsar på kortare innehåll som är tänkt att ses på språng i mobilen. Deras serier får avsnitt på under 10 minuter. Man har lyckats locka en hel del stora Hollywoodnamn: Steven Spielberg, Guillermo del Toro och Dwayne Johnson ser fram emot att kasta sig in i det lilla formatet.
 
 
Häromdagen avslöjades ytterligare en nyhet: Turnstyle-funktionen. Tanken är att tittarna ska kunna växla mellan horisontellt och vertikalt läge, när som helst. Man vrider på mobilen och får en stående bild, där det kapade bildutsnittet väljs ut i samråd med filmskaparna.

En av dem som redan testat är Catherine Hardwicke, som filmar framtidsdramat "Don't Look Deeper" för Quibi. Hon berättar för Hollywood Reporter:

- Det var en rolig utmaning. Ett nytt sätt att tänka, hur kan jag få det att se bra och fängslande ut i båda formaten?

Quibi hoppas revolutionera tv-konsumptionen, eller åtminstone ge alla Snapchat- och Instagramanvändare något vettigt att göra. Om de lyckas får vi se om bara några månader. Lanseringen sker 6 april och prislappen hamnar mellan 5-8 dollar i månaden.
 
Blir du sugen på att testa Quibi? Kommentera nedan.
| 10 januari 2020 10:00 |