Skribent

Alexander Kardelo

7 mars 2020 | 15:00

Quibi lanseras med 50 originalserier

Nya streamingtjänsten som släpps i USA den 6 april presenterar sitt fullspäckade utbud, med bland andra Sophie Turner och Christoph Waltz.
Ännu en streamingtjänst? Jodå, men den är är lite annorlunda. Quibi vill inte konkurrera med dina bingevanor framför Netflix, utan siktar på korta avsnitt (”quick bites”) på upp till tio minuter. Perfekt att se på bussen eller i tvättstugan.

Mobilappen lanseras i Nordamerika och Kanada den 6 april, och tack vare Hollywood Reporter vet vi nu allt om utbudet. Från dag ett lockar man med 50 tv-serier, och tanken är att de ska bli 175 inom ett år - totalt 8500 timmars innehåll. Priset för detta är 5 dollar i månaden, eller 8 dollar för en reklamfri version.

Vad är det då för program som ska fånga tittarna? Låt oss ta en titt på utvalda höjdpunkter.
 

Fem skriptade serier

 
 
Quibis serier kan nästan ses som filmer uppdelade i kapitel. Den totala speltiden på varje serie motsvarar ungefär en långfilm.

”Survive” är ett överlevnadsdrama där Sophie Turner (”Game of Thrones”) och Corey Hawkins (”24: Legacy” ska klara sig i vildmarken efter en flygkrasch.

”Most Dangerous Game” följer en dödssjuk man (Liam Hemsworth) som ställer upp som byte i ett dödligt spel, för att skaffa fram pengar åt sin hustru. Christoph Waltz och Sarah Gadon medverkar också.

”Flipped” har Will Forte som en husförsäljare på tv, som råkar komma över knarkpengar som tillhör en kartelboss (Andy Garcia).

”When the Streetlights Go On” handlar om vänner till en mördad tonåring, som försöker att hantera känslorna medan mordutredningen pågår.

På gång är också ”The Fugitive”, en remake på 90-talsthrillern ”Jagad” med Kiefer Sutherland i huvudrollen.
 

Reality, musik och lekar

 
 
Kändisar, musik och dokumentärer verkar annars stå i fokus hos Quibi. Några exempel på nästan 20 program i denna kategori:

”Punk’d” är nyversionen av MTV-serien där kända människor blåser andra. Chance the Rapper blir programledare.

I ”Elba vs Block” kommer skådespelaren Idris Elba och rallyföraren Ken Block utmana varandra på galna bilstunts.

”Fierce Queens” är naturprogrammet där Reese Witherspoon berättar om det vackra djurriket, speciellt den kvinnliga delen.

”Gayme Show!” beskrivs som en humoristisk variant på ett tävlingsprogram som hyllar hbtq-communityt.

”Run This City” är en dokumentär om Jasiel Correia II, som valds till staden Fall Rivers yngsta borgmästare och sedan greps för bedrägeri. Mark Wahlberg producerar.
 

Dagliga program

 
 
Sist men inte minst finns chansen att uppdatera sig på nyheter, film, sport och underhållning med inte mindre än 23 program. Bland annat:

”Last Night’s Late Night” sammanfattar höjdpunkterna från föregående dags Late Night-program med Entertainment Weekly som producerar.

”Around the World” heter BBC News egna program som lyfter fram världens viktigaste nyheter.

”Fresh Daily” rekommenderar det bästa inom tv, film och streaming. I samarbete med Rotten Tomatoes.
 

När släpps Quibi i Sverige?

 
 
USA-lansering den 6 april - men tyvärr kommer svenska tittare få vänta lite längre.
 
MovieZine har varit i kontakt med Quibi och vi kan bekräfta att det inte finns något datum för en internationell release än. Quibi lanseras först enbart i USA och Kanada, och den som vill hålla sig uppdaterad kan fylla i sin mailadress på den officiella sajten.
 
Är ni nyfikna på att prova streamingtjänsten Quibi?
| 7 mars 2020 15:00 |