Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 december 2019 | 21:30

Quentin Tarantino kan lämna sina ”Star Trek”-planer

Så vad blir egentligen hans tionde och sista film?
Quentin Tarantino kan ha kommit på andra tankar vad gäller ”Star Trek”. Regissören har de senaste åren pratat om hur han vill ratta en fristående (och barnförbjuden) film i den populära rymdserien, men det är inte alls säkert att det blir av.

- Jag tror att jag styr bort från ”Star Trek”, men jag har inte pratat med dem officiellt än, säger han till Consequence of Sound.

Det var Tarantino själv som pitchade in en idé för en ”Star Trek”-film - något som han jämför vid ”Pulp Fiction” i rymden - för J.J. Abrams. En manusförfattare anlitades för att skriva filmen, men frågan är om en annan filmskapare får ta över.

Det låter nämligen som att Quentin vill göra en smalare film efter storslagna ”Once Upon a Time in Hollywood”.

- På ett märkligt sätt känns den här filmen, ”Hollywood”, som min sista. Så jag känner inte längre någon press på mig för att göra ett storslaget farväl (…) Jag känner mig friare nu. Jag menar, jag har ingen aning om vad nästa film blir. Jag har inte den blekaste.

- Jag kanske kommer på något riktigt stort. Men just nu känns det lockande med en smalare publik. En slags epilog, säger han.
 
 
Personligen har jag aldrig tänkt mig att "Star Trek"-filmen skulle ses som Quentin Tarantinos tionde, snarare ett kul sidoprojekt innan (eller efter) att han gör den där personliga, sista filmen. Det framgår inte av intervjun varför han tvivlar på sin egna rymdidé, men Tarantino lär vara fullt upptagen den närmaste tiden med en tv-serie och en teaterpjäs.

Och så finns det förstås idéer för en "Kill Bill vol. 3", och säkert mycket annat också som han skulle vilja filma. Vi får se om karln verkligen kommer klara av att gå i pension.
 
Tror ni att vi någonsin får se en "Star Trek"-film signerad Tarantino?
| 16 december 2019 21:30 |