Film

Skribent

Alexander Dunerfors

29 oktober 2012 | 14:01

Publiksuccé för "Skyfall"

Q har analyserat helgens biosiffror och kan berätta vad vi misstänkte: publiken får bara inte nog av 007.

James Bond har inte tappat stinget. Efter förra veckans fantastiska recensioner vallfärdade världen till biograferna för att se Sam Mendes tolkning av 007 i "Skyfall". I Storbritannien drog filmen en rekordpublik i lördags, och har redan tjänat in 77 miljoner dollar världen över.

Här på hemmaplan såg otroliga 173.981 biobesökare "Skyfall" under helgen, som gör filmen till den hittills mest sedda biofilmen under 2012. Med närmare 19 miljoner kronor i intäkter är det också den mest inkomstbringande Bond-premiären någonsin i Sverige. Och givetvis är "Skyfall" ny etta på den svenska biotoppen.

Men barnvänliga alternativ ska heller inte underskattas. "Hotell Transylvanien" knuffas ner till en andra plats, och Disneys "Tingeling - Vingarnas hemlighet" lockade tillräckligt med familjer för att säkra bronspallen. 

Se hela biotoppen här...

Ettan i USA heter "Argo". Under sin tredje helg på amerikanska biodukar klättrar Ben Afflecks drama upp till förstaplatsen. "Hotell Transylvanien" tar för sig även där, och på tredje plats hittas den omtalade sci-fi-filmen "Cloud Atlas" - som med "bara" 9 miljoner dollar i intäkter anses av flera vara en flopp. Syskonen Wachowskis och Tom Tykwers film har stora namn i rollistan och ska ha kostat någonstans runt 100 miljoner att spela in. 

| 29 oktober 2012 14:01 |