Film

Skribent

Alexander Dunerfors

14 november 2015 | 14:00

”Prometheus”-uppföljaren byter namn… igen

Glöm ”Alien: Paradise Lost”. Ridley Scott har ändrat sig på nytt.
Först var det ”Prometheus 2”, sedan ”Alien: Paradise Lost”. Nu verkar Ridley Scott ha satt ännu en ny titel på sin kommande film. 

Hur låter ”Alien: Covenant”, tycker ni?

Scott avslöjade titeln i förbifarten när han talade på AFI Film Festival i fredags. Han bekräftade också att inspelningen startar i februari.

(Covenant betyder avtal, förbund eller pakt, för den som vill spekulera i filmens handling och betydelse för ”Alien”-universumet.)

Kanske låter Ridley Scott nu som en velig gammal gubbe, men det är egentligen inte alls ovanligt att filmer går igenom flera titlar i takt med att handlingen utvecklas och manusen skrivs om. Kanske ska han bara hålla sig till arbetstiteln ”Prometheus 2” innan det är dags för en storslagen avtäckning av det verkliga namnet - lite som Bond och Star Wars har gjort genom åren?

Mycket kan naturligtvis fortfarande hända med titeln innan filmen går upp på bio den 30 maj 2017. Och rollistan är fortfarande inte helt klar, men vi räknar med att återse Noomi Rapace och Michael Fassbender - och håller tummarna för Rebecca Ferguson i en roll - när rymdthrillern från 2012 får sin uppföljare.

Ridley Scott var senast bioaktuell med komedin "The Martian".
| 14 november 2015 14:00 |