Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

30 december 2013 | 21:01

President Obamas favoritserier

New York Times har tagit reda på vad framför allt den amerikanske presidenten Barack Obama föredrar på TV-seriefronten.

Obs. Bilden är ifall någon tror något annat - ett montage.

President Obama har som, MovieZine tidigare skrivit om, en favorit i Netflix-serien "House of Cards". Utöver det dras han till HBO-serier som "Game of Thrones" och "Boardwalk Empire". Dessutom har han enligt New York Times uppgifter skaffat hela AMC:s "Breaking Bad" på dvd och säger ofta till folk att de inte får spoila honom.

Obama har tidigare avslöjat sin förtjusning i serier som "Homeland" (men det var före tredje säsongen), "Mad Men" (som han i likhet med "Breaking Bad" har betat av på dvd) och brittiska "Downton Abbey". Han har också sagt att HBO:s "The Wire" är ett av "de bästa draman som någonsin visats". Hans favoritkaraktär? Omar Little (Michael K Williams). "Mad Mens" Peggy Olsen (spelad av Elisabet Moss) fick därtill tydligen upp hans ögon för hur hans mormor hade haft det på sin tid som färgstark, egensinnad kvinna i en värld styrd av män.

New York Times kollade även upp vad några gamla presidenter gillade. Forne presidenten Bill Clinton gillar precis som Obama "House of Cards" men även serier som "24" och "Scandal". Ronald Reagan älskade Michael J Fox-serien "Fem i familjen" och erbjöd sig till och med att spela en gästroll, något som vänligen men bestämt avböjdes. George W Bush tittade mest på sport och Franklin D Roosewelt uppges ha föredragit tecknat ("Musse Pigg").

| 30 december 2013 21:01 |