Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

19 december 2013 | 12:01

President Obama erbjuden roll i "House of Cards"

Under ett möte häromdagen med en massa techchefer, däribland Netflix vd, gled samtalet plötsligt in på den politiska Netflix-serien.

Mötet handlade egentligen om att ett antal nätjättar, såsom Google, Yahoo, Apple, Facebook - och Netflix, kräver att president Obama vidtar åtgärder mot USA:s övervakningsprogram och mot NSA:s insamling av privata uppgifter från miljontals nätanvändare världen över. 

Men mitt i allt hölls alltså en kortare dialog om "House of Cards". Obama vände sig till Netflix-vd:n Reed Hastings och frågade skämtsamt om denne hade med en förhandskopia på nya säsongen (som har premiär 14 februari).

Reed fann sig snabbt och kontrade med en fråga om presidenten kunde tänka sig en cameo i den prisbelönta TV-serien. På detta fick han inget svar men däremot erkände Obama att han ibland önskade att det gick till mer som i "House of Cards", där lösningarna brukar vara brutalt effektiva. Och så gav han kudos till Kevin Spaceys rollfigur Frank Underwood "som sannerligen fick saker och ting gjorda".

Kolla själva samtalet här nedan. (En annan president som också älskar "House of Cards" är Bill Clinton. Han berättade för Kevin Spacey att han maratontittat på första säsongen.)

| 19 december 2013 12:01 |