Film

Skribent

Jakob Åsell

11 september 2020 | 19:00

Prequel till skräckklassikern "Omen" skildrar Damiens ursprung

Djävulens son är på väg tillbaka.
Det var ett antal år sen nu som vi rapporterade om 20th Century Fox planer för en prequel till Richard Donners ikoniska skräckfilm “Omen” (1976). Den rysliga 70-tals klassikern lät publiken bekanta sig med den lilla pojken Damien, som visade sig vara son till självaste Satan.
 
Lagom till 30-årsjubileumet 2006 fick vi en remake med Liev Schreiber och Julia Stiles, och nu verkar Damien vara på gång att återvända till vita duken då prequel-produktionen lever hos Fox, åtminstone om man ska tro manusförfattarna bakom “The Conjuring”, Chad och Carey Hayes som nyligen sa såhär i en intervju med ComicBook.com:
 
"Vi skrev prequellen till "Omen", som ligger hos Fox, och det ryktas om att filmen nu är på väg att gå i produktion. Så vi får se vad som händer. Vi fick chansen att berätta var Damien kom ifrån. Det var riktigt roligt. Det var toppen."
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Harvey Stephens i "The Omen" (1976)
 
Sist som projektet var på tal, för fyra år sen, var regissören Antonio Campos aktuell som regissör, men det är ännu oklart om han är kvar ombord. Den populära originalfilmen blev sedemera en franchise som utöver ovan nämnda remake innefattade tre uppföljare och en tv-serie.
 

Läs även: Neve Campbell är klar för ”Scream 5”

| 11 september 2020 19:00 |