Omen (1976)

3.2
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
När Kathy får ett dödfött barn, skyddar hennes man Robert henne från den hemska sanningen genom att ta hand om en föräldralös pojke, omedveten om barnets rysliga ursprung. Skräcken börjar på Damiens första födelsedag när hans barnflicka tar sitt liv. Strax efteråt dödas en präst som försökt varna Damiens pappa, i en hemsk olycka. De mystiska dödsfallen och märkliga omen får Robert att inse att hans son är Antikrist.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
grillchirre
Idag 15 år efter första titten såg jag om denna klassiker. Den håller än, gillade den till och med mer.  Från en 3:a till en 4:a.
Ljusbus
Uppdaterade synopsisen lite. Det var tydligt att den bara var klippt och klistrad från någon dvd-baksida, tyckte dessutom den spoilade lite onödigt mycket.
Ljusbus
Tyckte faktis den var riktigt bra. Bygger upp spänningen på ett riktigt bra sätt genom filmen, för att kulminera mot slutet. Gregory Peck är bra som vanlig, och tycker även Billie Whitelaw gör rollen som barnflickan riktigt riktigt bra, hon känns geniunt ond! Musiken är även den fantastisk och hjälper att bygga upp den obehagliga atmosfären.

Det som jag tyckte var lite negativt var väl att ungen, antikrist, inte kändes ond nog. Varje gång han var i bild, kändes han som en oskyldig pojke, trots allt han gjorde, Hans ansiktsuttryck var inte tillräckligt ont, hehe. 

Blir ändå en svag/stabil 4:a
Visa fler (6)

Relaterade filmer