Film

Skribent

Hannes Kinnunen

1 september 2012 | 17:15

Premiärdatum och titel för "Hobbit 3"

Det har ryktats och spekulerats länge om när den tredje "Hobbit"-filmen ska gå upp på biograferna samt vad filmen ska heta. Nu har all den informationen släppts och så här ser det ut.

Filmen får premiär den 18:e juli 2014. Det blir alltså den första filmen som inte har premiär i december, den här platsen tar nu "Hobbit" över från "The Dark Knight Rises", vilket visades vara en bra plats på kalendern. 

Vad ska filmen heta då? Den tredje filmen kommer att få titeln "There and Back again" eller på svenska "Bort och hem igen". Men är inte det här andra filmens titel, kanske ni undrar? Nej, inte längre, den andra filmen har istället fått en helt ny titel vid namn "The Desolation of Smaug" vilket jag tippade på redan i förra veckans artikel. 

"The Desolation of Smaug" är en rätt knepig titel att sälja i Sverige så den svenska översättningen kanske kan bli "Smaugs förödelse" eller kanske rent ut sagt "Drakens förödelse".

Så för att klargöra allt, här är datumen du får skriva upp i din kalender:

"Hobbit: En oväntad resa" - 12 december 2012
"Hobbit: The Desolation of Smaug" - 13 december 2013
"Hobbit: Bort och hem igen" - 18 juli 2014

Snart kommer den nya trailern!

Minns ni hur besvikna vi blev när det visades att den "nya" trailern som skulle komma i juli bara innehöll 5 sekunder nytt material? Minns ni hur jag skrev att den riktiga nya trailern skulle komma i september? Hur som, nu är september här och trailern är på ingång vilken dag som helst. Kommer vi kanske få se Persbrandt som Beorn för första gången? Kanske Evangeline Lilly som Tauriel?

Första bilden på Lee Pace som Thranduil

Lee Pace, som briljerat i filmer som "The Fall", har länge varit klar för att spela rollen som den lömska alvkungen och Legolas pappa i "Hobbit". Nu har första bilden på honom släppts och resultatet är en ståtlig men samtidigt lite mystisk alv. Lite lik Orlando Bloom är han också, vilket är ett plus.

"Hobbit" delas upp i tre filmer som regisseras av Peter Jackson, de två första får biopremiär december 2012 samt 2013 och den tredje i juli 2014. Läs mycket mer om Hobbit-filmerna på vår specialsajt.

| 1 september 2012 17:15 |