Serie

Skribent

Alexander Kardelo

20 mars 2015 | 08:10

Familjehemligheter kommer upp till ytan i "Bloodline"

Vad döljer familjen Rayburn? Idag släpps alla 13 avsnitt av thrillerserien på Netflix.
Det var inte längesen som "House of Cards" släppte sin tredje säsong och stal vår helg. Nu är jag iallafall utvilad och redo för mer spännande tv-drama. Netflix släpper idag den 13 avsnitt långa första säsongen av "Bloodline".

Serien kan beskrivas som en familjesåpa med ständigt närvarande thrillernerv. Någonting väcks till liv när äldste brodern Danny återvänder hem till familjen i Florida Keys. Sakta men säkert uppenbarar det sig att den respekterade familjen Rayburn sitter på fler hemligheter än någon vill erkänna. Den idylliska miljön må se ut som paradiset för många, men ni vet vad de säger: skenet bedrar.

Bakom serien står Glenn Kessler, Todd A. Kessler och Daniel Zelman. Den sistnämnde har också skrivit b-skräckisen "Anacondas", men låt det inte avskräcka. Trion är främst kända för nagelbitarserien "Damages", som - innan den gick några år för länge - iallafall fick en helt fantastisk första säsong. Jag har smygtittat på piloten till "Bloodline", och visst ser man likheterna. Den olycksbådande stämningen lägger sig direkt som en tjock dimma över semesteridyllen. Tidshoppen mellan nutid, "lugnet före stormen", och riktigt allvarliga händelser från en annan tid tyder på en snaskig pusseldeckare. 

Rollistan går inte heller av för hackor. Sam Shepard och Sissy Spacek spelar föräldrarna, Robert och Sally. Som deras fyra vuxna barn ser vi Kyle Chandler, Linda Cardellini, Norbert Leo Butz och inte minst ständigt oförutsägbare Ben Mendelsohn i rollen som familjens svarta får. Som regissör till pilotavsnittet har de svenske Johan Renck, som ju som bekant har gjort avsnitt av "Breaking Bad", "The Walking Dead" med mera.

Inte såld än? Se klippet nedan där seriens skapare presenterar släkten Rayburn och de konflikter som uppstår. 


Droppa en kommentar nedan när du hunnit se några avsnitt - vad tycker du om "Bloodline"?
| 20 mars 2015 08:10 |