EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

1 december 2015 | 09:00

Postern till ”Under pyramiden” är avtäckt

Axel Petersén följer upp ”Avalon” med skattjakt på egyptisk mark.
Efter den kritikerrosade Guldbaggevinnaren Avalon, kommer nu Axel Peterséns andra långfilm. I ”Under pyramiden” spelar danska Stine Fischer Christensen dotter till en framgångsrik konstkännare (Johan Rabaeus), som tvingas ut på en skattjakt när hennes far blir kidnappad.

Petersén berättade för MovieZine tidigare i höstas om vad man kan vänta sig av hans nya film:

- Det är en äventyrs-drama-thriller som utspelar sig i Sverige, Israel och Egypten, men med en dansk gallerist som hjälte. Man kan säga att det är en film om någon som letar efter något men hittar sig själv.  Utöver konst och konsthandel rymmer just "Under pyramiden" en hel del fadersmord och en god dos orientalism samt Stine Fischer Christensen.

Idag har vi nöjet att presentera affischen till filmen, som kommer upp på bio 5 februari.Den officiella handlingen lyder:

Den unga konstgalleristen Katarinas pappa försvinner plötsligt. Det visar sig att pappan, en framgångsrik konsthandlare, är kidnappad i Egypten av sin forna smuggelkumpan. För att rädda honom behöver Katarina hitta den gömda staty som kidnapparen kräver som lösen.

Se trailern:


| 1 december 2015 09:00 |