Skribent

Mats Karlsson

20 juni 2012 | 23:01

Paul Verhoeven tar Jesus till bioduken

Tar hjälp av manusförfattaren Roger Avary för att filmatisera "Jesus of Nazareth".

Att filmatisera välkända bibliska berättelser är verkligen inne nu och det är gräddan av Hollywood som ser till att det blir av. Steven Spielberg planerar att filmatisera "Gods and Kings", Ridley Scott tacklar "Moses" och sist men inte minst har vi Darren Aronofskys "Noah".

Den holländske regissören Paul Verhoeven som ligger bakom filmer som "Robocop", "Total Recall" och "Starship Troopers" har nu bestämt sig för att göra herrarna Spielberg, Scott och Aronofsky sällskap. Verhoeven har nu finansieringen av "Jesus of Nazareth" klar och tar manushjälp av ingen mindre än Oscarsvinnaren Roger Avary som skrev "Pulp Fiction", tillsammans med Quentin Tarantino.

Verhoevens planerar att fokusera på Jesus liv som man, politiker och en revolutionärisk tänkare, men med mindre av honom som en miraklernas man.

- Om man kollar på mannen är det uppenbart att det handlar om en person som var tveklöst innovativ på det etiska området. Min egen passion för Jesus uppenbarade sig när jag insåg det. Det är inte miraklerna, det är den nya etiken, det öppna sinnet mot världen. Jag tror att han blev korsfäst för att de kände att han var en farlig man med en skara med följare som bara växte, berättar Verhoeven för Deadline.

| 20 juni 2012 23:01 |