Film

Skribent

Josefine Krischausky

9 december 2022 | 16:00

Patty Jenkins valde själv att hoppa av "Wonder Woman 3"

Regissören och manusförfattaren har bestämt sig för att inte längre berätta superhjältens historia, efter att Warner Bros inte stöttat hennes visioner om karaktärens framtid.
Häromdagen nåddes vi av nyheten att "Wonder Woman 3" inte längre ser ut att bli av, efter att DC valt att inte gå vidare med filmen. Nu kommer rapporter om att det i själva verket var dess manusförfattare och regissör, Patty Jenkins, som själv valde att lämna produktionen. 
 
Enligt flera källor till The Wrap rådde det stora oenigheter mellan Jenkins och Warner Bros, gällande filmens handling, vilket ledde till regissörens avhopp. James Gunn och Peter Safran, DC Studios nya VD:ar, sägs inte ligga direkt bakom beslutet om att lägga ned uppföljaren.
 
Jenkins ska förra veckan ha skickat in ett så kallat treatment för "Wonder Woman 3", som beskriver filmens handling från början till slut, men fått sina visioner kritiserade. VD:arna för Warner Bros filmavdelning, Michael De Luca och Pamela Abdy, ansåg att historien inte fungerade och att det inte var rätt riktning för franchisen – med medhåll från Gunn och Safran – men var beredda att ta filmen vidare om Jenkins kom med en ny pitch. 
 
 
Jenkins var däremot inte villig att ändra sina planer, och menade att hennes chefer inte förstod sig på karaktären. I ett mail meddelade regissören att om studion inte ville gå vidare med hennes idéer, skulle hon lämna filmen för att gå vidare med ett annat projekt. I sitt meddelande till De Luca ska hon också, för att understryka sin poäng, ha bifogat en Wikipediaartikel om karaktärsutveckling, berättar en av källorna.
 
 
Även om "Wonder Woman 3" inte blir verklighet riktigt som planerat, ser det ändå ut som att vi kommer få se mer av superhjälten i DC:s filmuniversum. Gal Gadot, som har spelat karaktären i de tidigare filmerna och fortfarande är ansluten till rollen, skriver i en tweet att hon ser fram emot att dela med sig av nästa kapitel av Wonder Womans resa. 
 
 
I framtiden väntar även vissa andra förändringar inom DC, där fler hjältar från "Snyderverse", som Jason Momoas Aquaman och Henry Cavills Superman, ryktas vara i fara. Innan dess ska publiken dock hinna få se ett antal fler filmer som gjordes under studions förra ledning, som "The Flash", "Blue Beetle" och "Aquaman and the Lost Kingdom". 
| 9 december 2022 16:00 |