Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 december 2022 | 08:00

Stora förändringar hos DC Studios: ”Vi kan inte göra alla nöjda”

Gårdagens rapporter om Superman och Wonder Woman överraskade DC-fansen. Nu svarar vd:n James Gunn på kritiken.
DC står inför stora förändringar, och det innebär också stora uppoffringar.
 
Igår kunde vi läsa i en rapport från Hollywood Reporter att ”Wonder Woman 3” är skrotad, och att Henry Cavills comeback som Superman är hotad. DC Studios nya bossar James Gunn och Peter Safran vill nu försäkra fans om att det finns ett tydligt syfte. Gunn tog till Twitter för en lång förklaring:
 
- Peter och jag valde att driva DC Studios medvetna om att det var en splittrad miljö, både vad gäller de historier som berättas och själva publiken. Det skulle onekligen bli en övergångsperiod när vi rör oss mot ett mer sammanhängande berättande över film, tv, animation och tv-spel.
 
- Men i slutändan kommer nackdelarna att överträffas av de kreativa fördelarna. Vi ser möjligheten att bygga vidare på det som har fungerat hittills inom DC och hjälpa till att korrigera det som inte har fungerat.
 

"Spekulationer"

 
Variety har bekräftat att den tredje ”Wonder Woman”-filmen är skrotad, men menar att ryktet kring Supermans död är kraftigt överdrivet och ”spekulationer”. Så sent som i oktober firade DC och skådespelaren Henry Cavill att hans superhjälte skulle få komma tillbaka i fler filmer, efter sin bejublade cameo i ”Black Adam”.
 
Ryktet säger även att Jason Momoa inte får spela Aquaman mer. Gunn kommenterar:
 
- En del är sant, en del är halvsant, en del är inte sant och en del har vi inte bestämt ännu (...) Vi vet att vi inte kan göra varenda person glad längs vägen, men vi kan lova att allt vi gör är till för at hedra BERÄTTELSEN och KARAKTÄRERNA som vi vet att ni älskar, skriver Gunn.
 
Filmskaparen bakom ”The Suicide Squad” ber fansen också om att ge honom mer tid, och lovar att alla frågor och farhågor kommer att besvaras.
| 9 december 2022 08:00 |