Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 maj 2024 | 04:00

På tv ikväll: Actionscenerna håller hög klass i filmen från 2003 - snart kommer uppföljaren!

Michael Bay vet hur man ska göra.
Ikväll visas "Bad Boys II" (2003) på tv. Ett bra tillfälle att uppdatera sig inför "Bad Boys: Ride or Die" på bio i sommar.
 
Den första filmen om Miami-snutarna släpptes år 1995 och blev startskottet för Michael Bays filmkarriär. Åtta år senare återförenades han med Will Smith och Martin Lawrence för en ny fartfylld historia. Den här gången försöker Mike och Marcus stoppa droghandeln som lett till ett mindre krig i den undre världen.
 
Buddy cop är en populär genre och "Bad Boys"-filmerna har hållit den vid liv i snart 30 års tid. Den här uppföljaren fick inte mycket kärlek av kritikerna, men blev trots allt en hyfsad biosuccé och en av 2003 års mest inkomstbringande filmer.
 
"Michael Bay är en väldigt visuell regissör och det märks även här. Tack vare hans bildberättande håller till och med de vanliga uttjatade actionfilms-ingredienserna, såsom biljakter och skottlossningar, mycket hög klass i denna film. Överdrivna? Javisst, men även mycket underhållande" skrev jag i MovieZines recension vid premiären.
 
Men se upp: den långa speltiden på 2,5 timme blir ännu längre i reklam-tv. Och filmen kan - trots sina påkostade pangpang-scener och snygga actionscener - upplevas som rätt långtråkig mellan varven.
 
Här kan du se "Bad Boys II":
 
● Ikväll 21:00 på TV6
● Streama på Viaplay
● Streama på Prime Video
 
| 27 maj 2024 04:00 |