Bad Boys II 2003

Bad Boys II poster

Synopsis

Knarkspanarna Mike Lowrey och Marcus Bennett leder en grupp som utreder extacyflödet till Miami. Deras sökande leder till en farlig ledare vars planer att kontrollera drogtrafiken har lett till ett mindre krig i den undre världen. Under tiden hettar det till mellan Mike och Syd, Marcus syster.
Ditt betyg
2.6 av 876 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Bad Boys II
Biopremiär
21 september 2003
DVD-premiär
1 februari 2004
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Universal Pictures
Åldersgräns
15 år
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Underhållande action, men annars långtråkig

Will Smith och Martin Lawrence är tillbaka i rollerna som narkotikasnutarna, tillika barndomsvännerna Mike Lowrey och Marcus Burnett. Denna gång ska de undersöka vart det enorma utbudet av ecstasy i Miami kommer ifrån, och upptäcker en liga som hittat på ett nytt sätt att smuggla knark på. Marcus lillasyster Syd dyker också upp som undercover-agent, så Marcus är inte speciellt glad med hennes karriärval. Det faktum att Syd har ett hemligt förhållande med Mike skulle knappast göra saken bättre om det avslöjades...

Jag hade ganska höga förväntningar på denna film, då Michael Bay åter står för regin och Jerry Bruckheimer producerar - actionduon som gett oss filmer som "Pearl Harbor", "Armageddon" och "The Rock". Ok, kritikersågade till största delen men det finns nånting i alla dessa filmer som jag gillar. Michael Bay är en väldigt visuell regissör och det märks även här. Han hittar alltid det rätta ljuset, de snyggaste färgerna och kameravinklarna, och så vidare. Tack vare hans bildberättande håller till och med de vanliga uttjatade actionfilms-ingredienserna, såsom biljakter och skottlossningar, mycket hög klass i denna film. Överdrivna? Javisst, men även mycket underhållande.

Emellan de påkostade pang-pang-scenerna är "Bad Boys 2" ett sömnpiller utan dess like. När actionscenerna är så snygga som de är, är det rent av korkat att ständigt avbryta dom med diverse dumbråk mellan grabbarna. Eller onödiga "komiska" (läs: pinsamma) scener som när Marcus råkar svälja två ecstasytabletter och blir jättehög just när de två ska åka hem till den stränga polischefen. 2,5 timme är en filmlängd värdig ett Oscarsnominerat kostymdrama, inte en actionfilm från Hollywood...

Så att man inte klippt ner filmen med 30-40 minuter är ungefär lika obegripligt som att Peter Stormare jämt och ständigt får spela rysk skurk. 

Låt oss slippa fler uppföljare i år.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Bad Boys II
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu