Bad Boys 2 (2003)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Knarkspanarna Mike Lowrey och Marcus Bennett leder en grupp som utreder extacyflödet till Miami. Deras sökande leder till en farlig ledare vars planer att kontrollera drogtrafiken har lett till ett mindre krig i den undre världen. Under tiden hettar det till mellan Mike och Syd, Marcus syster.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: BAD BOYS 2

Underhållande action, men annars långtråkig
Will Smith och Martin Lawrence är tillbaka i rollerna som narkotikasnutarna, tillika barndomsvännerna Mike Lowrey och Marcus Burnett. Denna gång ska de undersöka vart det enorma utbudet av ecstasy i Miami kommer ifrån, och upptäcker en liga som hittat på ett nytt sätt att smuggla knark på. Marcus lillasyster Syd dyker också upp som undercover-agent, så Marcus är inte speciellt glad med hennes karriärval. Det faktum att Syd har ett hemligt förhållande med Mike skulle knappast göra saken bättre om det avslöjades...

Jag hade ganska höga förväntningar på denna film, då Michael Bay åter står för regin och Jerry Bruckheimer producerar - actionduon som gett oss filmer som "Pearl Harbor", "Armageddon" och "The Rock". Ok, kritikersågade till största delen men det finns nånting i alla dessa filmer som jag gillar. Michael Bay är en väldigt visuell regissör och det märks även här. Han hittar alltid det rätta ljuset, de snyggaste färgerna och kameravinklarna, och så vidare. Tack vare hans bildberättande håller till och med de vanliga uttjatade actionfilms-ingredienserna, såsom biljakter och skottlossningar, mycket hög klass i denna film. Överdrivna? Javisst, men även mycket underhållande.

Emellan de påkostade pang-pang-scenerna är "Bad Boys 2" ett sömnpiller utan dess like. När actionscenerna är så snygga som de är, är det rent av korkat att ständigt avbryta dom med diverse dumbråk mellan grabbarna. Eller onödiga "komiska" (läs: pinsamma) scener som när Marcus råkar svälja två ecstasytabletter och blir jättehög just när de två ska åka hem till den stränga polischefen. 2,5 timme är en filmlängd värdig ett Oscarsnominerat kostymdrama, inte en actionfilm från Hollywood...

Så att man inte klippt ner filmen med 30-40 minuter är ungefär lika obegripligt som att Peter Stormare jämt och ständigt får spela rysk skurk. 

Låt oss slippa fler uppföljare i år.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
N10
Får sänka betyget till en tvåa, men hyfsat underhållande är den! ;)
N10
Bad *** Cops! ;)
http://www.youtube.com/watch?v=LPnajFEbmIU
Bad Boys.
Bman
En av mina favvo-actionrullar. We ride together, we die together. Bad boys for life!
Visa fler (2)

Relaterade filmer