Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 februari 2015 | 15:12

På begäran: "The Babadook" får biopremiär!

Hyllad som en av 2014 års bästa skräckisar. Nästa vecka kommer den äntligen på svenska biodukar.
Omtalade rysaren "The Babadook" skrämde livet ur oss när den visades på Monsters of Film-festivalen tidigare i vintras. Filmen har hyllats som en av de bästa skräckisarna från 2014, men länge såg det ut som att den inte skulle få biopremiär.

Men, efter fina betyg bland annat på MovieZine, och på publikens efterfrågan väljer nu distributören NonStop Entertainment att gå upp med "The Babadook" på bio. Premiären sker redan nästa fredag, 13 februari. 

Än så länge bara i Stockholm just nu (på Bio Rio), men fler städer kan tillkomma. Därefter kommer filmen ut som digital hyrvideo (VOD) redan den 30 mars.

Regissören Jennifer Kents "The Babadook" är psykologisk skräck om skelett i garderoben och monster under sängen. En ensamstående mor plågas av minnet av sin makes våldsamma död. Efter att hennes son bett henne läsa godnattsagan om Mister Babadook tvingas hon dessutom tampas med pojkens rädsla för att ett monster lurar i huset. Och det dröjer inte länge förrän hon själv upptäcker en ondskefull närvaro.

| 3 februari 2015 15:12 |