Film

Skribent

MovieZine

24 augusti 2018 | 10:15

Över 100.000 har sett "Den blomstertid nu kommer"

Svenska katastroffilmen "Den blomstertid nu kommer" har under sina första två månader på bio setts av över 100 000 svenskar, trots sommarens varma väder.
- Det är superkul att filmen verkligen hittat ut till publiken, säger Olle Tholén från Crazy Pictures i ett pressmeddelande.

"Den blomstertid nu kommer" är den omtalade katastrofthrillern från det Norrköpingsbaserade filmkollektivet Crazy Pictures, som utspelar sig när Sverige hamnar under attack. Projektet startades hösten 2015 och filmen hade svensk biopremiär två dagar innan midsommarafton i år. Under filmens första 2 veckor låg den 2:a på biotoppen och under hela 8 veckor låg den med på topp 10.

Runt om i Sverige har det vittnats om stående ovationer under eftertexterna och det är just publikens respons som Crazy Pictures känner sig mest glada för. Just nu ligger betyget på IMDB stadigt på 7,4 vilket är ovanligt högt för svensk film. Snittbetyget på MovieZine är 3,8 av 5.
 
Filmen fortsätter spela på biografer över hela landet under hösten är det dags för internationell premiär i USA. "Den blomstertid nu kommer" är dessutom såld till 70 länder.

- Nu hoppas vi på att alla som ännu inte sett den tar sig till biograferna medans den fortfarande går, vi har ju verkligen skapat den här filmen för bio, säger Christoffer Nordenrot, huvudrollsinnehavare.
| 24 augusti 2018 10:15 |