Film

Skribent

Mats Karlsson

29 juni 2018 | 23:00

"Den blomstertid nu kommer" såld till över 70 länder

Resten av världen har visat ett stort sug efter den svenska blomstertiden.
Svenska filmkollektivet Crazy Pictures långfilmsdebut "Den blomstertid nu kommer" har rullat på de svenska biograferna lite över en vecka, men nu gör de sig redo att ta sig an resten av världen.
 
I ett pressmeddelande meddelar distributören SF Studios att Crazy Pictures katastrofthriller har hittills blivit såld till över 70 länder.
 
- Vi har jobbat med den här filmen i så många år nu så att äntligen få visa den på bio och få det här mottagandet av publiken känns fantastiskt. Nu hoppas vi bara att resten av världen är lika peppade. säger Olle Tholen, Crazy Pictures.
 
"Den blomstertid nu kommer" är en spänningsfylld thriller om en mystisk attack mot Sverige under midsommarhelgen. Projektet startades via Kickstarter hösten 2015 och filmen hade svensk biopremiär två dagar innan midsommarafton. Redan när första teasertrailern släpptes i mars i år var det internationella intresset stort och efter bara några veckor var filmen såld till ett tiotal länder. Nu är det alltså klart att filmen sålts till territorier med representation i över 70 länder.
 
- Det finns ett stort sug efter den här typen av berättelser och Crazy Pictures har verkligen visat att det går att göra den här typen av spännande och effekt-tung film i Sverige på svenska. säger Pia Grünler, distributionschef på SF Studios.
| 29 juni 2018 23:00 |