Serie

Skribent

MovieZine

24 mars 2023 | 10:00

Sjunde säsongen av "Outlander" har fått sitt premiärdatum

Glädjebesked för "Outlander"-fans! Den sjunde säsongen har äntligen fått sitt premiärdatum - 17 juni på Viaplay.
Den så kallade "Droughtlander"-perioden (väntan på nästa säsong) är snart över för alla "Outlander"-fans. Det är nu bekräftat att den sjunde säsongen anländer 16 juni i sommar. Dessutom meddelades det att säsongen kommer att delas upp i två delar.
 
"Outlander" följer alltså samma väg som fjärde säsongen av "Stranger Things" och "You" som också släpptes i två omgångar. Sammanlagt kommer den sjunde säsongen bestå av 16 avsnitt, där de första åtta avsnitten släpps varje fredag från och med 16 juni. Vi har även fått helt nya bilder från den nya säsongen!
 
 
2014 fick vi först möta den tidsresande sjuksköterskan Claire som sedan dess har tagit hela världen med storm. I januari i år blev det bekräftat att serien kommer att få en åttonde säsong, som kommer att bli "Outlanders" sista. Det börjar alltså närma sig början på slutet.
 
Men fans kan vara lugna. Serien kommer även att komma tillbaka i form av en prequel-serie, "Outlander: Blood of my Blood", där vi kommer att få följa berättelsen om Jamies föräldrar. Detta kommer bli en origin-historia, då "Outlander"-serien är baserad på bokserien av Diana Gabaldon.
 
Skådespelarna Caitriona Balfe och Sam Heughan återvänder i sina roller som Claire och Jamie, samt Sophie Skelton som dottern Brianna och Richard Rankin som hennes kärlek Roger MacKenzie i sjunde säsongen av "Outlander". Ronald D. Moore fortsätter som manusförfattare och producent, som har varit med sedan start. 
 
I Sverige kan du streama de tidigare säsongerna av "Outlander" både hos Netflix, Viaplay och HBO Max. Den sjunde säsongens avsnitt kommer också att släppas från 17 juni på Viaplay.
| 24 mars 2023 10:00 |